hanya menyampaikan.....

“Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku, menyampaikan pula kepada orang lain. Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dariku. Saksikanlah ya Allah, bahawasanya telah aku sampaikan risalah-Mu kepada hamba hamba-Mu.”

(Diriwayatkan oleh Imam Muslim daripada Jabir (2/240), Sunan Abu Daud 1825 dan disampaikan oleh Rasulullah Sallahualaihi wasallam dalam sabda baginda di dalam khutbah hajjatul wada’, di Lembah Uraynah, Bukit Arafah)

Thursday, 21 April 2011

RED SQUARE DAN ARBAT

16/04/2011 kami, batch spenuh nya MAI dan SMTU pergi jalan2 slepas tamat SIG 2011. kami jalan2 pergi RED SQUARE dan ARBAT di bndar Moscow, Russia. marvellous ah dpt lepak2 ngan mereka setelah skian lama! 

background permandangan di red square, moscow. namun london tetap di hati Tuan al-Wafii.

wee~ jgn tiru aksi kanak2 ini.

 tampak happy bukan? :)) buat pengetahuan anda, bgunan blkg itu bukan candy building atau aladin palace. ianya adalah bangunan church. harap maklum.

st.petersburg dan moscow student meeting. lol. bgunan blkg itu bernama GUM iaitu shopping complex yg terletak di red squre. brangan kt sna mahal giler. so, pegi sana cuci mata sahaja ^^^

dalam GUM. mkn gula2 kapas. harga stu 50 rubble/RM5. scientific name unknown.

video dalam shopping complex GUM.

setelah pnat bgambar di red square/krasnaya ploshad. kami decide bergerak ke arbat pula. di Arbat ada byk kedai2 cenderahati, so dak2 SMTU nk beli souvenir bwk balik st.peterburg kt situ. kami layan je lah xD

kawasan arbat. ramai plukis2 dan penyanyi2 terkenal di seluruh dunia (metafora) ^^^

haha. snap gambar dgn vendalisme di russia, graffiti. smad bukan art mereka? 

jalan menuju ke hardrock cafe moscow. bgunan kt sni sme dh tua2. russia mmg ske bgunan lama2, lagi2 tempat pengajian. sme benda dlm U pun lama2. percayalah.

dlm hardrock cafe moscow. dsini budak st.pete beli bju2 hardrock bliau. setelah selesai, kami pulang ke ganggang dgn gumbira sekali.

dikesempatan ini, nk ucap trimas kpd dak2 SMTU krana sudi dtg mnetap di asrama kami yg tdak sberapa ini. harapan= ak bharap dak2 MAI pula yg pergi st.petersburg dan melawat mereka utuk masa akan dtg. wasalam. 

No comments: