hanya menyampaikan.....

“Hendaklah orang-orang yang mendengar ucapanku, menyampaikan pula kepada orang lain. Semoga yang terakhir lebih memahami kata-kataku dari mereka yang terus mendengar dariku. Saksikanlah ya Allah, bahawasanya telah aku sampaikan risalah-Mu kepada hamba hamba-Mu.”

(Diriwayatkan oleh Imam Muslim daripada Jabir (2/240), Sunan Abu Daud 1825 dan disampaikan oleh Rasulullah Sallahualaihi wasallam dalam sabda baginda di dalam khutbah hajjatul wada’, di Lembah Uraynah, Bukit Arafah)

Thursday, 27 October 2011

11 Fakta BENAR Mengenai Hitler




1 ♦ Hitler adalah seorang yang sangat menjaga maruahnya, apabila beliau mandi,tidak boleh sesiapa pun melihat beliau mandi apatah lagi apabila beliau berbogel. Beliau juga tidak gemar memakai pewangi di badannya.


2 ♦ Dengan kod etika ketenteraan yang menebal dalam jiwa Hitler, Hitler tidak pernah menanggalkan kotnya di depan orang awam walau apa pun berlaku.


3 ♦ Pada 1923, Dr. Sedgwick iaitu Penasihat Akhbar kepada Hitler menasihatkan beliau untuk membuang gaya misai kontot. Hitler dengan nada selamba menjawab,

“Jangan risau tentang misaiku ini,jika sekarang bukan trend fesyen, ia akan menyusul kemudian hari kerana disebabkan aku mengayakannya.”


4 ♦ Hitler adalah pemidato terbaik yang pernah dilahirkan di muka bumi. Setiap syarahan beliau akan memukau jutaan orang yang datang menyaksikannya. Tiada siapa dapat menandingi beliau pada masa itu termasuk pemimpin daripada negara-negara musuh. Hitler gemar menggunakan pelbagai gaya untuk memeriahkan ceramah beliau seperti memerli perkataan ‘Say Heii’ yang selalu digunakan oleh cheerleader di Amerika Syarikat. Seluruh penonton ketawa dan teruja sepanjang ceramah beliau.


5 ♦ Hitler adalah satu-satunya pemimpin pada WWII yang mengamalkan budaya makanan yang sihat. Beliau adalah seorang Vageterian, tidak minum arak serta merokok. Miskipun usia beliau pada ketika WWII boleh dikatakan sudah melebihi 50-an,tubuh beliau tetap mantap dan terampil. Berbeza dengan pemimpin Britain, Winston Churcill dan pemimpin Russia, Joseph Stalin.!

Miskipun berumur lewat 50-an, beliau masih kelihatan segak dan aktif


6 ♦ Hitler adalah seorang yang bergitu mengagumi ISLAM, dalam satu petikan ucapannya, beliau berkata:

“You see, it’s been our misfortune to have the wrong religion. Why didn’t we have the religion of the Japanese, who regard sacrifice for the Fatherland as the highest good? The Mohammedan religion too would have been much more compatible to us than Christianity. Why did it have to be Christianity with its meekness and flabbiness….”

Hubungan Hitler dengan Mufti daripada Palestin, Sheikh Hj. Amin al-Husaini adalah tersangat akrab. Beliau juga menubuhkan satu divisen khas bagi umat Islam iaitu Batalion Hadzar yang berkhidmat di rantau Balkan.


7 ♦ Miskipun dikutuk oleh banyak media Yahudi yang menceritakan profil kehidupan awal Hitler yang dikatakan sebagai seorang budak dungu dan lembap, beliau sebenarnya memiliki IQ setinggi 141,hampir setaraf dengan Albert Eistein.!


8 ♦ Hitler pada penghujung usianya iaitu ketika 56 tahun mengalami penyakit yang biasa bagi seorang tentera iaitu Parkinson. Dikatakan, rakaman beliau yang terakhir ketika mengadakan kawad cam untuk Hitler Youth di Berlin melihatkan tangan kiri beliau yang terketar-ketar.


9 ♦ Hitler adalah seorang yang penyayang. Miskipun media Yahudi selalu melabelkan Hitler sebagai seorang yang layak digelar Iblis, Hitler adalah seorang yang bergitu menyayangi binatang terutamanya anjing dan kucing. Semasa WWI(perang dunia pertama), Hitler menjumpai anjing yang digelar Little Fox. Hitler mengajar Little Fox dengan pelbagai teknik bagi menghiburkan rakan askarnya yang lain. Ketika Little Fox hilang, Hitler seperti seorang hilang semangat dan murung buat beberapa ketika.

Hitler dirakam memberi makan kepada seekor anak rusa. Tidak adil jikalu mengadili Hitler sebagai Penjahat sepanjang zaman kerana ramai lagi pemimpin lain yang kejam lagi zalim. Malahan kejadian Holocoust masih boleh dipertikai.
Dan normal bagi setiap peperangan, mesti akan melibatkan nyawa. Jadi tidak adil kalau dikatakan Hitler ini seorang pembunuh kerana pemimpin negara lain seperti Britain,Russia, dan Amerika Syarikat juga menyebabkan banyak nyawa melayang. Malah Amerika Syarikat menyebabkan Bandar Hiroshima dan Nagasaki hancur lebur disebabkan bom Atom.!


10 ♦ Hitler adalah seorang yang pandai melukis. Masa lapang beliau diisi dengan melukis pelbagai pemandangan. Selain itu, tulisan tangan Hitler adalah bergitu cantik seperti feminine. Seorang psikologi bernama Carl Jung menyatakan:

Behind this handwriting I recognize the typical characteristics of a man with essentially feminine instinct

11 ♦ Tinggi Hitler adalah 179cm atau 5 kaki 8 inci. Beliau tidaklah sekecil mana seperti yang digembar-gemburkan oleh majalah-majalah dan media-media Yahudi.

Friday, 23 September 2011

HANA KIMI JAPAN


hana kimi japan version cerita ni addictive. skali tgok nk tgok smpai habis. lol. *alien



Tuesday, 20 September 2011

Monday, 1 August 2011

HANNA 2011



pada tanggal 31 july 2011. kami pergi tgok movie HANNA. cerita best. mngisahkan sorg budak prempuan yg telah dtrain bapa tiri beliau mnjadi kuat, tangkas, dan bgaya untuk mmbalas dendam thadap ap yg telah dilakukan kpd diri beliau. ak nk buat entry psal cite ni actly sbb ak tertarik ngn soundtrack rythm cerita nii. soundtrack cerita diambil dr kumpulan The Chemical Brothers.


beberapa soundtrack dlm HANNA





enjoyy the music ^^

Thursday, 21 April 2011

RED SQUARE DAN ARBAT

16/04/2011 kami, batch spenuh nya MAI dan SMTU pergi jalan2 slepas tamat SIG 2011. kami jalan2 pergi RED SQUARE dan ARBAT di bndar Moscow, Russia. marvellous ah dpt lepak2 ngan mereka setelah skian lama! 

background permandangan di red square, moscow. namun london tetap di hati Tuan al-Wafii.

wee~ jgn tiru aksi kanak2 ini.

 tampak happy bukan? :)) buat pengetahuan anda, bgunan blkg itu bukan candy building atau aladin palace. ianya adalah bangunan church. harap maklum.

st.petersburg dan moscow student meeting. lol. bgunan blkg itu bernama GUM iaitu shopping complex yg terletak di red squre. brangan kt sna mahal giler. so, pegi sana cuci mata sahaja ^^^

dalam GUM. mkn gula2 kapas. harga stu 50 rubble/RM5. scientific name unknown.

video dalam shopping complex GUM.

setelah pnat bgambar di red square/krasnaya ploshad. kami decide bergerak ke arbat pula. di Arbat ada byk kedai2 cenderahati, so dak2 SMTU nk beli souvenir bwk balik st.peterburg kt situ. kami layan je lah xD

kawasan arbat. ramai plukis2 dan penyanyi2 terkenal di seluruh dunia (metafora) ^^^

haha. snap gambar dgn vendalisme di russia, graffiti. smad bukan art mereka? 

jalan menuju ke hardrock cafe moscow. bgunan kt sni sme dh tua2. russia mmg ske bgunan lama2, lagi2 tempat pengajian. sme benda dlm U pun lama2. percayalah.

dlm hardrock cafe moscow. dsini budak st.pete beli bju2 hardrock bliau. setelah selesai, kami pulang ke ganggang dgn gumbira sekali.

dikesempatan ini, nk ucap trimas kpd dak2 SMTU krana sudi dtg mnetap di asrama kami yg tdak sberapa ini. harapan= ak bharap dak2 MAI pula yg pergi st.petersburg dan melawat mereka utuk masa akan dtg. wasalam. 

Tuesday, 19 April 2011

Chat Time with Nina #3


‎"don't be surprised and say 'ehhh', ok, please." ♥ haha.


she can speak in 2 languages. Japanese and English. mann.. shes damn cute though. if u agree with me, put u hands up! 

if you want to watch more video by NINA click here! 
Есть еще очень много видео
смотрите!

Monday, 4 April 2011

peace NO war peeps. TUN DR MAHATHIR MOHAMAD.

#1 malique menggunakan kata2 Tun Dr Mahathir Mohamad

Alhmdulillah. Malaysia skrg aman harmony. tp, bagaimana pula negara2 saudara se-islam kita? palestin?? renungkanlah.

Tun Dr Mahathir Mohamad 

Tun said: "the world now live in fear. we are afraid of everything. we are afraid of flying. afraid of certain countries. afraid of bearded Asian man. afraid of the shoes airlines passenger wear",

"this double standard is what infuriates Muslims. infuriates them to the extent of launching their own terror attack. if Iraq is link to al-Qaeda. is it not more logical to link th e persecution and the oppression of the Palestinian with 9/11",   

"war therefor must be made illegal the reenforcement of this must b by multilateral forces under the control of united nation. no single nation shud b allowed to please the world action to take when", 

. "but now jews rule the world by proxy. they get others to fight and die for them. they invented socialism omunism, human rite n democracy. so that persecuting them would be appeared to be wrong. so they will b enjoy equal rites with others. with these they may now control of most powerful countries. and they, this tiny community had become a world power", he said.

Saturday, 12 March 2011

TUN DR MAHATHIR MOHAMED dan AKU

author: Nor Faisol Bin Hilman. lol serabaii ^^

12/03/2011. tarikh ini tarikh yg bsejarah bg aku kerana dpt bjmpa dgn ex Perdana Menteri Malaysia yg disegani secara live. fuhh, sgt gementarr bla dpt pluang cmni. hnya 40 org dr MAI dpt pergi jumpa beliau. and im the chosen 40. haha. tau2 je aku kipas-susa-mati Tun Dr Mahathir bin Mohamad. its an honor ntuk aku krn dpt bjumpa dgn seorang yg bgelar tokoh tanah tumpah airku, MALAYSIA. jujur akal, ini kali kdua aku jmpa bliau secara live. kali pertama di iSETAN, KLCC. tp tu tsrempak scara xsgja bsama si dia. namun pada kali ini aku dpt pluang mndengari ucapan bliau di bgunan Embassy of Malaysia di Russia yg bertajukkan "2020 vision: are we in the track". ni gmbr yg smpat dsnap oleh dslr:



above is the pic of the environment inside the Embassy of Malaysia's building on the day.

punya ramaiii plajar malaysia dr universty sluruh mscow. kami dr plajar MAI hanya mampu mlihat mlalui kaca tv dbhagian blkg dewann T.T its ok. walaupun dmikian, smgt aku msih ada dgn mmberanikn diri ke bhgian dpn dgn alasan sbg jurugambarr. *buat mka xmalu. xpelah this opprtunity xdtg bgolek 2 kali. kali ni je buat muka papan. lol.

ucapan bliau dmulakan dgn smbutan tpukan gmuruh ank bgsa disini. mjlis ilmu ini dberi perhatian spnuhnya oleh kami yg mgharapkn info dan idea bernas dr beliau bkenaan masa depan tanah air MALAYSIA. haha. seryes plak kali nih. ^^ ni gmbr mantan PM tgah bagi ceramah yg smpat disnap:





"a person without comunity is nothing. tnpa sbuah komuniti kta xkan kaya. kita xkan berjaya." ayat diatas tlah diungkapkn oleh bliau. korg baca dn fikirlah dgn DALAM bnda logik yg benar dikatakan bliau. 

Tun dan bendera Malaysia

ucapan dberi perhatian spnuhnya oleh plajar yg hadir

Tun bersama isteri, Tun Dr Siti Hasmah. damn sweet.

Embassy of Malaysia in Russia

Mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamad mnurunkn tandatngn kpd kipas-susa-mati.



above picture of us with Tun Dr Mahathir Mohamad and Tun Dr Siti Hasmah

HE IS THE MAN TO BE RESPECT. bangga mmpunyai seorang tokoh Melayu yg mampu menguar-uarkan nama Malaysia dipersada dunia. he is the person who created Malaysia till we are in this stage. the stage where no other country can look us down today. MALAYSIA BOLEH! we can! for highlight, we are now in the same level in education aspect. Malaysian student is now in a lot of country around the world with the spirit of gaining knowledge and serve our country soon.

akhir kata: frankly speaking, aku respect die sbg seorang yg berpendirian tetap dan bijak dlm bkata2. (noktah)


p/s: sory xdpt call ^^.

Sunday, 23 January 2011

COMEL glerr









grr. very cute gler2 kn? ehem2. i wan to hv baby like this leh? weEeEeeEEee.. ^^